Danıştay 12. Dairesi geçtiğimiz hafta aldığı emsal kararla 28 Şubat döneminde başörtülü olduğu gerekçesiyle ihraç edilen öğretmenler hakkındaki kararını bozdu. Danıştay başörtülü öğretmenin meslekten ihracını oybirliğiyle hukuksuz bulmuştu.
BÜROKRAT KURBANI OLDU
Bu karar üzerine Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Müşaviri Osman Çelik, Danıştay'ın kararına itiraz etti. Milat Gazetesi'nden Ferhat Açıl'ın haberine göre, kamuda başörtüsü yasağının hukuki olduğunu savunan ve Danıştay'a bu konuda bir itiraz dilekçesi gönderen Milli Eğitim Bakanı Hukuk Müşaviri Osman Çelik dün sessiz sedasız emekliliğini istedi.
YASAĞIN KALKMASINA VESİLE OLUR
Danıştay'daki dosyayı 11 yıldır takip eden Eğitim-Bir Sendikası Basın Yayın Genel Sekreteri Ali Yalçın MEB Hukuk Müşaviri Osman Çelik'e tepki gösterdi. Bu skandal girişimin başörtüsü yasağının kaldırılması için bir adım olmasını temenni ettiğini kaydeden Yalçın, yapılan bu operasyondan "Hükümet başörtüsüne karşı" gibi bir anlam çıkarılmasının yanlış olacağının altını çizdi.
HÜKÜMET 12 MİLYON İMZA GÖRMELİ
"12 milyon imza topladık, bu konuda bir genelge kamuda başörtüsü yasağı ortadan kalkar. Bu genelde kanunlara ve anayasaya aykırı değil" diyen Eğitim-Bir Sendikası Basın Yayın Genel Sekreteri Ali Yalçın, "Önümüzdeki toplu sözleşme masasına bu konunun hükümet tarafından getirilmesi gerektiğini" söyledi.
HÜKÜMET ADINA AÇIKLAMA
Konuyla ilgili Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Arınç, "Konu ne yazık ki doğru. Sayın bakandan habersiz hukuk müşavirliği Danıştay'a bir temyiz dilekçesi vermiştir. Sayın bakan fark edince hukuk müşaviri görevden el çektirildi, Danıştay'a da dilekçe verilerek temyiz talebinden vazgeçildi." dedi.