Türkiye Gazze için ayaklandı

Türkiye Gazze için ayaklandı

Türkiye'nin pek çok kentinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

20 Temmuz 2014, Pazar - 11:03
HİT: 4(0)







Türkiye'nin pek çok kentinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, düzenlenen eylemlerle protesto edildi. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çok sayıda ilde, Gazze'deki saldırılarda hayatını kaybedenler için protesto gösterileri düzenlendi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Özgür-Der ve Memur-Sen öncülüğünde İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan binlerce kişi, Gazze'ye yönelik saldırıları protesto etti.

Protestocular, iftarın ardından gruplar halinde Levent'teki Başkonsolosluk önüne gelmeye başladı. Burada toplananların sayısı her geçen saat artarak, yaklaşık 5 bin kişiyi buldu. Protestoya katılmak için araçlarıyla gelmek isteyen vatandaşlar, Zincirlikuyu'dan itibaren trafiğin yoğunlaşmasına neden oldu. Sarıyer ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne giriş yönünde trafik tek şeritten sağlandı.

Başkonsolosluk önünde konuşmaların yapılabilmesi için bir otobüsün üzerinde platform oluşturuldu. Vatandaşlar, kalabalık dolayısıyla otobüs duraklarının üzerlerini ve refüjü de doldurdu.

Ellerinde Filistin bayrakları ile çeşitli döviz ve pankartlar taşıyan protestocular, zaman zaman tekbir getirerek, İsrail aleyhine sloganlar attı.

Kalabalığa hitap eden Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, mübarek ramazan ayında Filistin ve Gazze'deki bu zulmü kınamak için burada toplandıklarını söyledi. Kaya, şöyle devam etti:

"Biz Müslümanlar, dünyanın her yerindeki zulme sessiz kalamayız. Müslümanların Gazze ve Filistin'de uçaklarla vurulması içler acısı bir durum. Şimdi hep birlikte bu zulmü yapanlara lanet, Müslüman kardeşlerimize de bolca dualar okuyalım. Muhammed'in ordusu zulmü yapanları korkutuyor. Onun için protesto ve gösterilerle hep birlikte mücadelemizi sürdürelim."

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım da hedeflerinin 81 ilde yüz binleri toplamak olduğunu ifade ederek, İsrail'in zulmüne sessiz kalmayacaklarını vurguladı.

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah'ın izniyle çok kısa süre sonra siyonistlere gereken cevaplar verilecek. Yapılan saldırılarda her gün yüzlerce Müslüman katlediliyor fakat bu vahşete dünyanın her yerinden büyük tepkiler var. Avrupa'da, ABD'de yaşayan Müslüman kardeşlerimiz meydanları doldurarak bu zulmü protesto ediyorlar. İsrail ise uçaklarla her gün çocuk ve kadın demeden yüzlerce Müslümanı vuruyor. Ey İsrail, ey Netanyahu, buradaki insanların heyecanlarını, Gazze'ye gitme isteğini görün. Biz Müslümanlar bir gece ansızın Tel Aviv'e, Kudüs'e gelebiliriz. İslam'ın bayrağını her yerde dalgalandırmaya devam edeceğiz."

Yıldırım'ın konuşması sırasında tekbir getiren gruptakiler, "Gazze'ye bin selam" ve "Kahrolsun İsrail" sloganları attı.

Bu arada, emniyet yetkilileri bir ara Başkonsolosluğun bulunduğu plazaya girdi. Bu sırada kalabalıktan bir grup, plazaya doğru taş ve pet şişe attı.

Öte yandan, plazanın önündeki bariyerleri aşarak, buradaki heykele Türk ve Filistin bayrakları asan iki kişi, polis ekipleri tarafından uzaklaştırıldı. Kalabalık bu sırada polislere tepki gösterdi.

Kalabalığın protestosu zaman zaman sloganlarla sürerken, polis ekiplerinin de güvenlik önlemleri devam ediyor.

Kalabalığın dağılışı sırasında gerginlik yaşandı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını bu ülkenin İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto eden kalabalığın dağılışı sırasında gerginlik yaşandı.

Protestoya katılan kalabalık dağılmaya başladığı sırada bir grup, Başkonsolosluğun bulunduğu plazaya doğru taş, pet şişe, maytap ve havai fişek atmaya başladı. Bir polis memuru, yüzüne isabet eden taşla hafif yaralandı.

Plazanın, Ahmet Kemal Aru Sokağı'ndaki yan kapısına yönelen gruba polis, tazyikli suyla müdahale etti. Müdahalenin ardından gruptakiler dağıldı.

Sayıları azalan protestocular ile polis ekiplerinin bekleyişi sürüyor.

Ankara

Ankara'da Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto ederek, Büyükelçilik kapısına siyah çelenk bıraktı.

Saldırıları protesto etmek için bu ülkenin Ankara Büyükelçiliği yanındaki sokakta toplanan grup adına açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Önder Kahveci, "İsrail, çocuk, kadın, genç, yaşlı, silahsız demeden yerleşim yerlerini bombalamakta, adeta devlet terörü uygulamaktadır. Burada yalnızca masum insanlara değil, insanlığa kurşun sıkılmakta, insanlık katledilmektedir" dedi.

Açıklamanın ardından Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, Filistin'de ve dünyanın değişik bölgelerinde zulme maruz kalarak hayatını kaybedenler için dua etti.

Daha sonra, Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonuna üye sendikaların başkanlarından oluşan bir heyet, Büyükelçilik kapısına siyah çelenk bıraktı.

Adana

Adana'da, ABD Konsolosluğu önünde, İsrail'in Gazze saldırılarını protesto eden bir grup, güvenlik bariyerlerini yıkarak konsolosluğu taşladı. Çevrede önlem alan Çevik Kuvvet ekipleri, gruptakileri uyararak müdahale etti. Yetkililerin, provokasyona gelmemeleri yönünde katılımcılara uyarılarda bulunmasının ardından olaylar sona erdi.

Sakarya

Akyazı ilçesinde İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar protesto edildi.

Kuzuluk Gençliği üyesi grup, konvoy eşliğinde Kuzuluk Şehitler Parkı'ndan Akyazı Hastane Mahallesi'ne geldi. Araçlarını burada bırakan üyeler, diğer vatandaşların da katılımıyla Konuralp Meydanı'na kadar slogan atarak yürüdü. Kenan Sofuoğlu Parkı önünde grup adına açıklama yapan Ömer Faruk Fidan, Gazze’de Müslümanlara zulüm yapıldığını söyledi. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kocaeli

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri üyesi grup, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları protesto etti. İsrail karşıtı dövizler atan grup, Merkez Bankası önünde toplandı.

"Katil İsrail hesap verecek" pankartı açan grup, "kahrolsun İsrail", "yaşasın küresel intifada" ve "alçak İsrail, hep alçak kalacak" sloganı atarak Sabri Yalım Parkı'na yürüdü. Burada grup adına konuşan Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Başkanı Halil İbrahim Keleşoğlu, İsrail'e 620 milyar dolar veren ABD'nin gerçek yüzünü göstermesi için bu kadarını yapmasına gerek duyulmadığnı belirterek, zaten "katil" olduğunu bildiklerini söyledi.

Trabzon

Trabzon Sivil İnisiyatifi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Trabzon Sivil İnisiyatifi öncülüğünde Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir araya gelen vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı. Grup adına açıklama yapan Trabzon Sivil İnisiyatifi üyesi Mehmet Kara, İsrail'in kan kusmaya, vahşet uygulamaya, insanlıkla arasındaki mesafeyi açmaya devam ettiğini söyledi.

Kastamonu

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kastamonu Şube Başkanlığınca İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar nedeniyle imza kampanyası başlatıldı. İHH Kastamonu Şube Başkanı Mücahit Dağdelenoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kara harekatının başlamasıyla Gazze'deki zulmün doruk noktaya ulaştığını söyledi.

Konya ve Antalya

Beyşehir İlçe Belediyesi, İsrail'in Gazze'ye saldırısı nedeniyle ramazan etkinliklerinin eğlence ve müzik bölümlerini iptal etti. Belediye Başkanı Murat Özaltun, ramazan etkinliklerinin bir bölümünün devam ettiği Festival Meydanı'na gelerek alınan kararı burada vatandaşlara duyurdu.

Antaya'da da müzikli ramazan eğlencelerine iptal geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle ramazan ayı dolayısıyla düzenlenecek tüm müzikli eğlenceleri iptal etti.

Manavgat

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları Manavgat'ta protesto edildi.

Anadolu Gençlik Derneği Manavgat Temsilciliği tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda iftar programı düzenlendi. İftarda vatandaşlara simit, hurma, çay ve su dağıtıldı. İftar sonrası Filistin'de hayatını kaybedenler için akşam namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı ve dua edildi.

Anadolu Gençlik Derneği Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli, gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarına Birleşmiş Milletler, ABD ve Avrupa ülkelerinin destek verdiğini öne sürdü.

Kars

Kağızman ilçesinde bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Sosyal paylaşım sitesi üzerinden örgütlenerek İstiklal Meydanı'nda toplanan bir grup, ellerindeki Filistin bayraklarıyla çeşitli sloganlar attı. Gruptakiler adına konuşan Adem Yıldız, İsrail'in ordusunun masum insanların üzerine bomba yağdırdığını belirterek, İsrail'in sürekli katliam yaptığını söyledi.

Kayseri

Kayseri'de bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda Kayseri Gönülü Kültür Kuruluşları adı altında toplanan grup adına açıklama yapan MAZLUMDER Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Kahraman Calasın, İsrail'in saldırılarını bir an önce durdurması gerektiğini söyledi.

Uluslararası toplumu Gazze için harekete geçmeye çağıran Calasın, şöyle devam etti:

" İsrail 66 yıldır kana doymuyor. 1948 yılından beri işgal etiğiFilistin topraklarında belirli aralıklarla katliamlar yaparak, mazlum halkı soykırımdan geçiren, on binlercesini de vatanlarından ayırarak, sığınma kamplarında yaşamak zorunda bırakan İsrail son bir hafta içerisinde Gazze'de yeni bir katliama başladı. 1 hafta içerisinde 300'den fazla Müslüman'ı şehit etti, binlercesini yaraladı. Artık bu olayların durması gerekiyor. Mazlum biçare Gazze halkına önce Allah sonra Müslüman dostları yeter diyoruz."

Grup, açıklamanın ardından Cumhuriyet Meydanı'na kadar slogan kadar yürüdükten sonra olaysız dağıldı.

Van

Van'da Müslüman Kardeşler ile Dayanışma İnisiyatifi, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları protesto etmek için Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komserliği'ne yürüdü.

İkindi namazında Erciş yolundaki Hz. Ebuzer Camii'nde bir araya gelen Müslüman Kardeşler ile Dayanışma İnisiyatifi üye ve gönüllüleri Tuşba İlçesi İstasyon Mahallesi'ndeki BM Mülteciler Yüksek Komserliği'ne (UNHCR) doğru yürüyüşe geçti.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı BM binası önünde yapılan basın açıklamasını inisiyatif adına okuyan Hayati Beyde, katil İsrail'in mazlum Filistin halkına yönelik başlattığı saldırıları kınamak ve 3 gün boyunca oturma eylemi yapmak için burada olduklarını söyledi.

Beyde, dünya ülkelerinin çoğunun üye olduğu ve dünyanın en büyük ve en önemli kuruluşu olan BM'nin yıllardır mazlum milletlere karşı uygulanan zulümler konusunda üzerine düşeni yapmadığını ileri sürdü.

Açıklamanın ardından kalabalık grup binayı taşlamaya başladı. Atılan taşlar sonucu binanın camları kırıldı. Güvenlik önlemi alan polisin uyarısı üzerine oturma eylemine geçen grup, binanın karşısındaki boş araziye geçti.

Daha sonra inisiyatif üyeleri BM binası önüne İsrail saldırılarında öldürülen çocukların fotoğraflarını bıraktı. Müslüman Kardeşler ile Dayanışma İnisiyatifi üyeleri ve gönüllüleri 3 gün boyunca burada oturma eylemi yapacak.

Gaziantep

Gaziantep'te bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının ardından başlattığı "kara harekatı"nı protesto etti.

İkindi namazını Yeşil Cami'de kılan çok sayıda vatandaş, daha sonra Atatürk Bulvarı'nı takip ederek Kırkayak Parkı'na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Trafiğe kapatılan caddeyi kullanan vatandaşlar, Türk ve Filistin bayraklarının yanı sıra çeşitli dövizler taşıdı, slogan atarak İsrail'i lanetledi.

Kırkayak Parkı'nda grup adına açıklama yapan Yılmaz İslam, Gazze'nin her yönden kuşatılarak açık cezaevine dönüştüğünü söyledi.

İslam, Siyonistlerin genç yaşlı, çocuk bebek dinlemeden herkesi öldürdüğünü ve "terör devleti" diye nitelendirdiği İsrail'in Filistin'de soykırım yaptığını vurgulayarak, "Bu katliama sessiz kalan herkes suçludur. İslam ümmeti olarak aradaki çekişmeleri bir kenara bırakıp terör devletine karşı ekonomik ve siyasal boykot uygulamalıyız. Mazlum Filistin halkına tüm gücümüzle destek olmalıyız" diye konuştu.

İslam, yürüyüşe katılan vatandaşlarla Kırkayak Parkı'nda iftar yapacaklarını, sabah namazına kadar bekledikten sonra dağılacaklarını sözlerine ekledi.

Bursa

Bursa'da, İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etmek amacıyla Filistin Halkıyla Dayanışma Platformu'na bağlı bazı sivil toplum kuruluşları tarafından yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı.

Yürüyüşe katılan Memur-Sen Bursa Şubesi, Bursa İHH İnsani Yardım Derneği, Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar, Setbaşı'ndaki Mahfel Çay Bahçesi'nde toplandı. Grup, buradan sloganlar atarak Setbaşı Caddesi ile Atatürk Caddesi güzergahından Ulu Cami'nin yanındaki Orhangazi Parkı'na yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Özgür-Der Bursa Şubesi Başkanı Aziz Avar, İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı hava saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının her geçen gün arttığını, Gazze'de kötü olan hayat şartlarının dayanılmaz boyutlara ulaştığını söyledi.

Şu ana kadar ki saldırılarda ölenlerin yüzde 80'lik bölümünü sivillerin oluşturduğunu dile getiren Avar, "İsrail vurulan ya da zarar gören evlerin Hamas tarafından roket fırlatılan yerler olduğunu ileri sürse de bölgedeki Birleşmiş Milletler ve İHH kaynakları vurulan bölgelerin büyük bölümünün roket atışıyla ilgisi olmayan evler olduğunu teyit ediyor" dedi.

Dini, mezhebi, meşrebi, kavmi ve kimliği ne olursa olsun mazlumların yanında olduklarını vurgulayan Avar, Filistin ve Gazze'nin yanında olacaklarını sözlerine ekledi.

Yapılan duanın ardından grup dağıldı.

İzmir

İsrail'in Gazze saldırıları, İzmir'de toplanan gruplar tarafından protesto edildi.

Konak Meydanı'nda toplanan grup, ellerindeki Filistin bayrakları, dövizler ve pankartlarla İsrail aleyhinde sloganlar attı.

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Filistin Halkıyla Dayanışma Platformu Sözcüsü Salih Çetin, İsrail ve işbirlikçisi devletlerin Müslümanlara terörist damgası vurduğunu belirterek, "Birleşmiş Milletler ve NATO kılını kıpırdatmadı. Söz konusu dini Hristiyan olan Ukrayna olduğunu nasıl harekete geçtiklerini gördük" dedi.

Gazzeliler için haykırışları ve duaları eksik etmeyeceklerini kaydeden Çetin, "Biz biliyoruz ki onlar istedikleri planları tuzakları kursunlar. Allah'ın da elbet bir planı vardır ve Allah en iyi plan kurandır. Hesap yakındır zalimler için cehennem yakındır" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından İsrail bayrağını yakan grup, daha sonra akşam namazına kıldı ve Gazze'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Grup daha sonra kurulan "Ümmet iftarı" sofrasında simit, hurma ve su ile oruçlarını açtıktan sonra dağıldı.

AK Parti İzmir Gençlik Kolları'nın eylemi

Gündoğdu Meydanı'nda toplanan AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları üyesi grup, Filistin bayrakları ile bir süre İsrail aleyhine sloganlar attı.

Grup adına basın açıklaması yapan AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, Gazze'de bulunanların yanında olduklarını göstermek ve Filistin davasına omuz vermek için toplandıklarını belirterek, "İsrail dünyanın gözü önünde katliam yapıyor insanlığa karşı suç işliyor" dedi.

Avrupa Birliği'ni, uluslararası medyayı, Birleşmiş Milletler'i göreve çağıran Kırkpınar, şunları söyledi:

"İnsanlık ayaklar altında nasıl rahat uyuyabiliyorsunuz. Gazze ve Filistin'deki direniş elbet galip gelecektir. Zalimlere, onlara alkış tutanlara ve sessiz kalarak zulüm karşısında sessiz şeytanı oynayanlar, hem insanlığın vicdanında mahkum edilecek hemde tarih karşısında hesap vereceklerdir."

Daha sonra Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne yönelen grup, burada sloganlar eşliğinde yürüdükten sonra dağıldı.

Karabük

Safranbolu ilçesinde Memur-Sen Karabük Temsilciliği öncülüğünde bir grup, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etti.

Misak-ı Milli Meydanı'nda toplanan grup, iftar vaktinde simit ve ayranla oruç açarak, ölenler için dua etti.

Ellerinde "katiller bir gün hesap verecek", "yaşasın zalimler için cehennem" ve "zulmü alkışlayamam" yazılı dövizler bulunan grup, İsrail aleyhine slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Zeki Öz, İsrail'in her sene Flistinliler'i mağdur ettiğini söyledi.

Yaşanan hadiselerin bugünün hadiseleri olmadığını ifade eden Öz, "Gazze'de yaşanan hadiseler hepimizi derinden üzüyor. Mazlumları, mağdur insanları, şehit yakınlarını, gazileri bir nebze de olsa anlamak adına bu tür etkinleri yapmaya devam edeceğiz. Çocuklar ölüyor, kadınlar ölüyor, yaşlı insanlar savaşın mağduru haline geliyorlar. Filistin davası Müslümanların aslında bütün insanlığın namus davası. Bu davaya sahip çıkmayan insanlar bir bakıma kendilerinin davasına sahip çıkmıyorlar. Dileriz bu çığlık bütün dünyadan duyulur, dileriz bu çığlıkları islam coğrafyası duyar, dileriz bu çığlıkları Avrupa, Amerika duyar" diye konuştu.

Grup, Gazze'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldıktan sonra dağıldı.

Mardin

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için, Mardin'de 3 günlük, 3'er saat dua etkinliği 2. gününde devam etti.

Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'nca Fuat Yağcı Camisi'nde, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için düzenlenen dua etkinliğine katılan vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.

Teravih namazının ardından Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda, İsrail protesto edilerek, Gazze'de yaşamını yitirenler için dua edildi.

Mardin STK Platformu üyesi Kadim Akademi Derneği Başkan ve Mardin Artuklu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Özcoşar, yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıların tüm dünyada yankı bulduğunu ancak dünyanın tepki göstermediğini ifade etti.

Dünya tarihinde yaşanmış en büyük vahşi katliamlardan birisinin Gazze'de yaşandığına dikkat çeken Özcoşar, "Ve dünya diktatörlerin uygulamadığı bir yöntem uygulanıyor. Evlerinin bahçesinde ve sahilde oynayan çocuklar bombalanıyor. Hiçbir şeyden haberi bile olmayan, masum ve günahsız çocuklar bombalanıyor. Modern dünyanın tüm imkânları kullanılarak adeta bir soykırım yaşanıyor" diye konuştu.

Elazığ

Elazığ'da, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu üyeleri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.

Öğretmenevi önünde teravih namazı çıkışında toplanan sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve vatandaşlar sloganlar attı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan eylemde konuşan Elazığ STK Platformu Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Mehmet Şekerci, İslam alemini Gazze'de yapılanlara karşı ayağa kalkmaya çağırdı.

İsrail'i şiddetle kınadıklarını dile getiren Şekerci, ''Allah'ın rahmeti, dini, mezhebi ne olursa olsun tüm mazlumların üzerine olsun. Allah'ın azabı dini, mezhebi ne olursa olsun tüm zalimlerin ve zalim yönetimlerin üzerine olsun. Bu aziz mübarek ayda Filistin'de, Gazze'de Müslüman kardeşlerimize yapılan zulümü kınıyoruz'' diye konuştu.

Şekerci, Kadir Gecesi'ne kadar her gün teravih namazının ardından bir araya geleceklerini ifade etti.

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup, dua ettikten sonra dağıldı.

Karaman

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, teravi namazı sonrası protesto edildi.

Karaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformunca, Aktekke Kent Meydanı'nda düzenlenen protestoda Gazze için dua edildi. "Gazze direniyor", "Bir Musa gelecek sizi bulacak" pankartları taşıyan eylemciler, tekbirler getirdi.

Platform adına açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Yunus Özdemir, İslam coğrafyasının büyük sıkıntılar içerisinde olduğunu söyledi.

İsrail yöneticilerini kınayan Özdemir, " İsrail karadan, havadan, denizden bombalıyor, yaralıyor, öldürüyor. Yakıyor, yıkıyor yok ediyor. İnsanların üzerine ölüm bombaları yağdırıyor. Filistinli olmanın, Gazze’de yaşamanınİsrail tarafından öldürme gerekçesi yapıldığına şahitlik etmiyor, insanlık sadece seyrediyor" diye konuştu.

Açıklamanın ardından vatandaşlar, sahura kadar oturma eylemi başlattı.

Aydın

Aydın’da 70'e yakın sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etti.

Teravih namazı sonrasında Bey Camii önünde toplanan Aydın Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması Arapça olarak tercüme edildi.

"Filistin halkı yalnız değilsin", "Katil İsrail", "Hamas'a selam direnişe devam" yazılı pankart ve Rabia işareti bulunan dövizler taşıyan grup, tekbir getirdi ve dualar etti.

Grup adına yapılan açıklamada, "Yeryüzündeki Müslümanların problemi, tüm Müslümanların ortak sorunudur. Bu inanç ve düşünceden hareketle, siyonist İsrail devletinin mazlum Filistin halkına karşı başlatmış olduğu barbarca saldırıları kınamak ve mazlum Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu beyan etmek, hepimizin ortak sorumluluğu ve görevidir" denildi.

Grup yapılan duanın ardından dağıldı.

Kaynak: www.sonsayfa.com

İLGİLİ HABERLER

Emniyet'te gece yarısı operasyonu!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah HİT: 2 (0)
Emniyet'te gece yarısı operasyonu!

Diyarbakır'da facia, 60'ın üzerinde yaralı

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yoldan çıkan akaryakıt yüklü tankerin devrilerek infilak HİT: 1 (0)
Diyarbakır'da facia, 60'ın üzerinde yaralı

Zaman Gazetesi: Polis ve savcı bazı gazetecileri uyardı

Cemaatin yayın organı Zaman.com.tr sabah 5 sularında cemaate operasyon yapılacağını HİT: 1 (0)
Zaman Gazetesi: Polis ve savcı bazı gazetecileri uyardı

Ekmeleddin İhsanoğlu: Coca Cola'nın adayıyım

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Tarafsız Bölge'de vesayetçilerin adayı olduğu iddiasına HİT: 4 (0)
Ekmeleddin İhsanoğlu: Coca Cola'nın adayıyım

    Zekeriya Öz'den polise operasyon tweeti

    İstanbul'da emniyet görevlilerine yapılan baskına 17 Aralık soruşturmasının tepe ismi, HİT: 1 (0)
    Zekeriya Öz'den polise operasyon tweeti

    Diyarbakır'da tanker patlaması, 70 yaralı

    Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yoldan çıkan akaryakıt yüklü tankerin devrilerek infilak HİT: 3 (0)
    Diyarbakır'da tanker patlaması, 70 yaralı

    Başbakan Erdoğan, 'Gülen bulunduğu yerde duramayacak'

    Erdoğan, Fethullah Gülen'le ilgili kırmızı bülten çıkardıklarında, artık ABD'de duramayacağını HİT: 3 (0)
    Başbakan Erdoğan, 'Gülen bulunduğu yerde duramayacak'

    Erdoğan: İhsanoğlu'nun adaylığına şaşırdım ve sevindim

    Başbakan Erdoğan, ATV ve A Haber ortak canlı yayınında Ekmeleddin HİT: 3 (0)
    Erdoğan: İhsanoğlu'nun adaylığına şaşırdım ve sevindim

    Şanlıurfa Valisi: 'Suriye sınırında ateş açıldı 1 asker şehit'

    Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suriye sınırında açılan ateş sonucu 1 HİT: 2 (0)
    Şanlıurfa Valisi: 'Suriye sınırında ateş açıldı 1 asker şehit'

      Dışişleri'nden İsrail'e destek iddiasına yanıt

      Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin İsrail'le enerji ve savunma alanlarında HİT: 2 (0)
      Dışişleri'nden İsrail'e destek iddiasına yanıt

      Şamil Tayyar'dan Ahmet Hakan'a ağır sözler

      Ahmet Hakan'ın Türkiye'nin Gazze politikasını eleştirdiği bugünkü yazısına AK Partili HİT: 1 (0)
      Şamil Tayyar'dan Ahmet Hakan'a ağır sözler

      Başbakan Erdoğan: Gönlümden geçen başkanlık sistemi

      Başbakan Erdoğan, ATV ve A Haber ortak canlı yayınında başkanlık HİT: 2 (0)
      Başbakan Erdoğan: Gönlümden geçen başkanlık sistemi

      Yüz binlerce Suriyeli yakında işbaşı yapacak

      Başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlere Suriyeli göçünü engellemek için HİT: 1 (0)
      Yüz binlerce Suriyeli yakında işbaşı yapacak

      Cemaatle dersaneler yüzünden ayrılmış

      Başbakan Erdoğan, ATV ve A Haber'in ortak yayınında gazeteci Mehmet HİT: 1 (0)
      Cemaatle dersaneler yüzünden ayrılmış
        • Yılana benzeyen biberi görenler işaşkına göndüHİT: 4 Yılana benzeyen biberi görenler işaşkına göndü (0)
        • Maden faciası soruşturmasında sıcak gelişmeHİT: 1 Maden faciası soruşturmasında sıcak gelişme (0)
        • Sky News'in muhabiri Colin Brazier'inin özür dileten davranışıHİT: 2 Sky News'in muhabiri Colin Brazier'inin özür dileten davranışı (0)
        • 'F.Bahçe’nin büyüklüğünü bir kez daha gördük'
        • İsrail AA fotomuhabirinin evini yıktı
        • Fenerbahçeli isim bunalımda! Sebebi...
        • Aslı Enver'in yeni rolü
        • Özel görüşme: "Beni yollama başkan"
        • Alanya'da bir işçi patronunun eşinin boğarak öldürdü
        • Galatasaray'da kadro dışı selfie'si!
        • Cedi Osman kendine hayran bıraktı!..
        • Dev operasyonda 2. dalga başladı
        • Takım arkadaşlarından Diego yorumu!
        • Adana'da belediye binasına silahlı saldırı
        • Çin'i Rammasun'un ardından Matmo tayfunu vuracak
        • İki dünya devi Cimbom için kapışıyor
        • Gazze'de 577 kişi hayatını kaybetti
        • Netanyahu BM'nin 5 saatlik ateşkes teklifine cevap vermedi
        • YAZARLAR
        • RÖPORTAJ
        Filistinli gazetecilerin Gazze imtihanı
        Filistinli gazetecilerin Gazze imtihanı
        Gazze'de görev alan basın mensupları, zor şartlar altında bölgede yaşananları
        Ajanslar