Bahçeli'ye bir isimle gideceğim

Bahçeli'ye bir isimle gideceğim

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili MHP Genel Başkanı Bahçeli'yle görüşmesine, bir isim önerisiyle gideceğini bildirdi.

15 Haziran 2014, Pazar - 13:20
HİT: 0(0)







ESKİŞEHİR

CHP'li 234 belediye başkanının katılımıyla Eskişehir'de, Sanat ve Kültür Sarayı'ndaki düzenlenen "Büyük Buluşma" toplantısı, Kılıçdaroğlu'nun ailesinden gelen "Babalar Günü" kutlama mesajının izlenmesiyle başladı.

CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise CHP'nin belediyelerinden uygulaması planlanan "Tek kart" uygulamasını tanıttı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in çiçek verdiği Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, sosyal demokrat bir belediye başkanının halkını seven, halkına hizmet etmeyi onurlu bir görev kabul eden bir belediye başkanının, Anadolu'nun ortasında bir kenti nasıl yaşanabilir hale getirdiğini gördüklerini kaydetti.

Yaptıklarını bazen anlatamadıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Çok güzel şeyler yapıyoruz ama bunları Türkiye'ye duyurmamız gerekiyor. Duyurmada biraz eksiğiz. Yaptıklarımızın bilinmesi, anlatılması gerekiyor. Belediye başkanlarımız çalışacaktır. Hep beraber çalışacağız. Genel iktidarın yolu yerelden geçer. Eğer çalışırsak, üretirsek, kenti kazanırsak, ülkeyi daha güzel yöneteceğiz. Bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu koşulları, ben de biliyorum, siz de biliyorsunuz. Sade yurttaşımız da biliyor. Herkesin kafasından kocaman bir soru işareti var. Herkes her sabah kalktığından şu soruyu kendi vicdanında soruyor. 'Bu memleket nereye gidiyor?' diyor. Nereye gidiyoruz? Bayrağımız indiriliyor. Nereye gidiyoruz? Konsoloslukta yurttaşlarımız rehin alınıyor. Nereye gidiyoruz? Her sabah gazeteleri açtığımızda, televizyonları dinlediğimizde, öfkeli bir sesin toplumdan intikam alırcasına konuştuğunu görüyoruz ve duyuyoruz. Nereye gidiyoruz? Barış diyoruz. Barışın 'b'si bile yok. Sanki bir kavganın ortasındayız. Biz huzuru istiyoruz. Huzurlu bir kent istiyoruz. Huzurlu bir aile, huzurlu bir ülke istiyoruz."

"Siyaset, kavganın aracı haline dönüştü"

Kılıçdaroğlu, elbette ki herkesin farklı görüşlerinin olabileceğini ve dünyaya farklı pencerelerden bakabileceğini bildirdi.

Farklılıkların kavganın nedeni olmayacağını anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Siyaset kavganın aracı haline dönüştü. Vatandaş, iş adamı, çiftçi huzursuz. Her ailede huzursuzluk var. Her aile, gelecek açısından kaygı duyuyor. Onlar kavga etsinler, biz barışı savunacağız. Onlar kavganın fitilini ateşlesinler, biz huzuru savunacağız. Beraber olacağız. Güzel, pozitif bir dil kullanacağız. Olumsuz bir dil kullanmayı tümüyle kaldırıyoruz. Topluma güven vereceğiz. Türkiye'nin 'birleştirici gücü' diyoruz. Biz, bize oy versin, vermesin hiçbir ayrım yapmaksızın bütün yurttaşlarımızı kucaklayacağız. Bize oy versin, vermesin belediye başkanları olarak her yurttaşa eşit hizmet götüreceğiz. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partisi'yiz. Çünkü biz halkın partisiyiz. Çünkü biz halka hizmet etmeyi, Hakk'a hizmet eder gibi kutsal bir görev sayıyoruz."

Kılıçdaroğlu, az önce bir kart örneğinden söz edildiğini hatırlatarak, CHP'nin yoksulluğu yönetmek istemediğini vurguladı.

"Biz halka hizmet ederiz"

"Bir iktidar düşünün Adalet ve Kalkınma Partisi. Ne adaleti var, ne kalkınması var" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Toplanan vergilerin hesabını parlamentoda vermeyen bir siyasal iktidar var. O siyasal iktidara hesap nasıl verilirmiş derseniz, bize yerel yöneticilerimiz, belediyelerimiz gösterecek. Siz, her kuruşun hesabını vereceksiniz. Şunu söyleyeceksiniz, 'iktidarın yapamadığını, biz yapıyoruz' diyeceksiniz. 'Aile sigortasını yapamıyorlar, biz yapıyoruz' diyeceksiniz. 'Halkın arasına giremiyorlar, biz giriyoruz' diyeceksiniz. 'Vatandaşın derdini biz biliyoruz, biz çözeceğiz' diyeceksiniz. Siz bizim yüzakımızsınız. Siz bizim öndeki askerlerimiz, neferlerimizsiniz, çalışanlarımızsınız. Siz halkın önderlerisiniz, kanaat önderlerisiniz. Siz hizmet verdiğiniz sürece ülkenin birliğine ve bütünlüğüne en büyük katkıyı yapmış olacaksınız.

Çünkü siz, hiç kimseyi ne inancından ötürü, ne kimliğinden ötürü ne siyasal düşüncesinden ötürü ötekileştirmeyeceksiniz. Yandaş politikası izlemek, bizim kitabımızda yoktur. Biz halka hizmet ederiz. Asıl felsefemiz budur. Bunun üzerinde duracağız ve bunun için mücadele edeceğiz. Bileceğiz ki bir yerde bir çocuk ağlıyorsa, belediye başkanının kulağı o çocuğun ağlamasındadır, 'neden acaba?' diye. Bir ailede sorun varsa, o akşam tencere kaynamıyorsa, bileceğiz ki belediye başkanımız oradadır. Bunun için muhtarlarla büyük iş birliği yapacağız. Mahallenin muhtarı bir anlamda belediyenin en yakından iş birliği yaptığı kişidir."

"Öfkeli bir adam var"

Kılıçdaroğlu, az önce babalar günü dolayısıyla bir film izlediğini hatırlattı.

Film dolayısıyla çok duygulandığına değinen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Çocuklarımı nasıl büyüttüğümü bilmiyorum. Bürokraside çalıştım, 27,5 yıl. Gece saat 1-2'de eve giderdim. Hep bu ülkenin sorunlarına kendimi kilitledim. 'Nasıl mücadele ederiz? Bu ülkeyi nasıl aydınlığa çıkartırız?' dedik. Hiçbir ayrım yapmadık. Bütün yaşamım boyunca hep yolsuzluklarla mücadele ettim, haksızlıklarla mücadele ettim. Bir baktım, çocuklarım büyümüş. Şimdi siyasete girdik. Emin olun, bir sabah kahvaltısını dahi rahat yapamıyoruz. Huzura ihtiyacımız var. Öfkeli bir adam var. Çıkıp konuşuyor. Nasıl? Terbiye sınırlarını zorluyor. Nasıl yapabiliyor, bunu? Kendi ailesini, kendi çocuklarını, yolsuzluklarına ortak ediyor.
Nasıl bir insanlık bu? Emin olun anlamakta zorluk çekiyorum. İsyan etmemek için kendimi zor tutuyorum.

Nasıl bir insan? Yüreği var mı, bu insanın? İnancı var mı, bu insanın acaba? Dini, imanı var mı, bu insanın acaba? Merak ediyorum. Bir insanın elinden ekmeğini alıp yemek var mı, acaba? Bir yoksulun elinden ekmeğini alıp yemek var mı, acaba? Nasıl bir insandır? Nasıl bir toplumda yaşıyoruz? İsyan etmemek mümkün değil. Hepimize görev düşüyor. Doğu, batı, kuzey, güney ayrımı asla yapmayacağız. Bir ülkeyi Ortadoğu bataklığına sürüklüyorsunuz ve çıkıyorsunuz kahramanlık edebiyatı yapıyorsunuz. Sanki, Musul'daki Türk bayrağını biz indirmişiz gibi. Ülkeyi yönettiğinin farkında bile değil. Kavgayla bir ülke yönetilmez. Sevgiyle, hoşgörüyle, akılla, mantıkla yürütülür, bir ülke. Ortak akılla yönetilir, bir ülke. Bürokraside görev yaptığım yıllarda, pek çok Başbakan ile tartıştım. Gecenin sabaha karşı 2'sinde rahmetli Turgut Özal ile dişe diş mücadele ettiğimizi biliyorum. İtiraz ederdim 'Bu yanlıştır' diye. Rahmetli, 'siz itiraz ediyorsunuz, emin olun hoşuma gidiyor' derdi. Çünkü, biz ülkenin çıkarlarını hep savunduk."

"Hepimizin kabul ettiği bir Cumhurbaşkanı adayımız olsun"

Kılıçdaroğlu, ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağını hatırlatarak, belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı'nda bulunması gereken nitelikleri halka anlatmak zorunda olduğunu bildirdi.

Bir partinin Cumhurbaşkanı adayını seçmeyeceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Halkın Cumhurbaşkanı adayını seçeceğiz. Budur. Onun için söyledim. İlla 'bir partinin olsun' diye bir düşüncemiz yok. Halkın benimseyeceği, özelliklerini hepimizin kabul ettiği bir Cumhurbaşkanı adayımız olsun. Bu çerçevede önerilerimizi yapıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarını, pek çok kesimi dinliyoruz. Düşüncelerimizi aktarıyoruz. Bu söylediğim özellikler bana aktarılan, benim değil. Sivil toplumdan, sendikalardan, meslek kuruluşlarından, sanatçılardan, yazarlardan, çizerlerden bize aktarılanlar. Biz böyle bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Nitelikleri böyle olmalı. Temiz olmalı. Dürüst olmalı. Hukukun üstünlüğüne inanmalı. Adaletli olmalı. Vatandaşına sevgiyle, hoşgörüyle bakmalı. Zarif olmalı. İyi bir dil bilmeli. Yabancı devlet adamlarıyla yan yana gelirken onlarla espri yapma yeteneği olmalı. Dünyayı yeninden keşfetmemeli. Bilgisiyle, birikimiyle, bütün dünyada saygınlık uyandırmalı. Böyle birisini istiyoruz biz. Bu halk seçer mi böyle birisini? Niye seçmesin. Bu halka hep beraber güveneceğiz. Halkımıza güveneceğiz. Onun sağduyusuna güveneceğiz. Dürüst birisi, namuslu birisi o koltuğa inşallah oturacaktır ve bizler hep beraber Cumhurbaşkanı adayımızı alkışlayacağız. O bir partinin değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olacak. Hedefimiz o."

Bir isim önerisiyle gideceğim

Kılıçdaroğlu, CHP'li 234 belediye başkanının katılımıyla Eskişehir'de, Sanat ve Kültür Sarayı'nda düzenlenen "Büyük Buluşma" toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"CHP'nin, Cumhurbaşkanı adayı Yılmaz Büyükerşen olacak yönünde beklentiler vardı. Adayınız Büyükerşen olabilir mi?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Yarın bu konuda düşüncelerimiz daha net olarak ifade edilecektir" yanıtını verdi.

"Yarın, MHP lideriyle görüşeceksiniz. Bir isim önerisi var mı?" sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "Bir öneriyle gideceğim" dedi.

Muhabir: Deniz Açık

Kaynak: www.aa.com.tr

İLGİLİ HABERLER

ABD Irak'a 275 asker gönderdi

ABD Başkanı Barack Obama, çatışmaların yaşandığı Irak’ta, Bağdat Büyükelçiliği’nin ve HİT: (0)
ABD Irak'a 275 asker gönderdi

Bütün ön tedbirler alınmış durumda

Dışişleri Bakan Yardımcısı Koru, "ABD, Bağdat Büyükelçiliğinde mevcudiyetini azalttı, biz HİT: 1 (0)
Bütün ön tedbirler alınmış durumda

Terör örgütü üyesi 5 kişi teslim oldu

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Silopi ilçesinde 5 bölücü terör örgütü mensubunun HİT: 1 (0)
Terör örgütü üyesi 5 kişi teslim oldu

43 milyon turist bekleniyor

Turizm sektörü yurt dışında yaşayan vatandaşlarla birlikte bu yıl toplam HİT: 2 (0)
43 milyon turist bekleniyor

Anadolu Ajansı'na 5 ödül

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin düzenlediği "Yılın Basın Fotoğrafları 2014" yarışmasında HİT: 1 (0)
Anadolu Ajansı'na 5 ödül

Baas hedeflerine ulaşmak için IŞİD'e destek veriyor

IŞİD terör örgütünün Bağdat'a doğru hızla ilerleyişinin arkasında, Saddam Hüseyin'in HİT: 1 (0)
Baas hedeflerine ulaşmak için IŞİD'e destek veriyor

    Halkımız müsterih olsun

    Arınç, Musul'da alıkonulan Türk vatandaşlarına ilişkin, "Halkımız müsterih olsun. İnşallah HİT: 1 (0)
    Halkımız müsterih olsun

    YSK'ya yeni üye

    Yüksek Seçim Kurulu üyesi Hakkı Manav'ın yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla HİT: (0)
    YSK'ya yeni üye

    NATO Genel Sekreteri Ankara'ya geldi

    NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, resmi temaslarda bulunmak üzere HİT: 1 (0)
    NATO Genel Sekreteri Ankara'ya geldi

    Lugansk'ta ayrılıkçılar havaalanına saldırdı

    Ukrayna'nın doğusundaki Lugansk'ta, Rus yanlısı ayrılıkçılar ordu birliklerinin kontrolündeki havaalanına HİT: 2 (0)
    Lugansk'ta ayrılıkçılar havaalanına saldırdı

    Musul'da yaşananlar Maliki politikalarının sonucudur

    Irak'ta yıllardır savaş muhabirliği yapan Essam, Musul'da yaşananların Maliki yönetiminin HİT: 2 (0)
    Musul'da yaşananlar Maliki politikalarının sonucudur

    10 yıl sonra oğlunun şehit olduğu mevzide

    Hakkari'nin Çukurca'da 2004 yılında şehit olan Jandarma Er Serkan Adıgüzel'in HİT: 1 (0)
    10 yıl sonra oğlunun şehit olduğu mevzide

      İran nükleer müzakerelerde temkinli

      İran Dışişleri Bakanı Zarif, "Tahran, kırmızı çizgilerinin ötesine geçmeyecektir" dedi. HİT: (0)
      İran nükleer müzakerelerde temkinli

      IŞİD Suriye-Irak sınırında etkinliğini artırıyor

      IŞİD terör örgütü ve bazı silahlı grupların, Suriye-Irak sınırında bulunan HİT: 1 (0)
      IŞİD Suriye-Irak sınırında etkinliğini artırıyor

      En buruk "Babalar Günü"

      Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerden 39'unun mezarının bulunduğu Maden HİT: 1 (0)
      En buruk "Babalar Günü"

      Komisyon üye bildirimine takıldı

      Dört eski Bakan ile ilgili kurulmasına karar verilen Soruşturma Komisyonu'nun HİT: 2 (0)
      Komisyon üye bildirimine takıldı

      10 bin kadro için yerleştirme talebi

      Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 2014/1 yerleştirmelerinde, 10 bin HİT: 1 (0)
      10 bin kadro için yerleştirme talebi
        • Neçirvan Barzani'den sürpriz çıkış Neçirvan Barzani'den sürpriz çıkış
        • Schumacher'ın doktorundan umutları azaltan açıklama! Schumacher'ın doktorundan umutları azaltan açıklama!
        • 1.5 aylı bebek, annesini kurtardı! 1.5 aylı bebek, annesini kurtardı!
        • Kaynar su ve kızgın maşayla işkence Kaynar su ve kızgın maşayla işkence
        • Kılıçdaroğlu: Ekmeleddin'i tanıdıkça hepsi düzelecek Kılıçdaroğlu: Ekmeleddin'i tanıdıkça hepsi düzelecek
        • Fransa’dan hava ihlali, Yunanistan’dan taciz Fransa’dan hava ihlali, Yunanistan’dan taciz
        • 'Alp Gürkan'ın bu olaylarla ilgisi yok' 'Alp Gürkan'ın bu olaylarla ilgisi yok'
        • '315 IŞİD militanı öldürüldü' '315 IŞİD militanı öldürüldü'
        • Güney Kore ve Çin deniz sınırlarını müzakere etti Güney Kore ve Çin deniz sınırlarını müzakere etti
        • Bakan konuşurken fenalaştı Bakan konuşurken fenalaştı
        • Çatı aday kayıplara karıştı Çatı aday kayıplara karıştı
        • Sakatlar Derneği’nden mavi kapak çaldılarHİT: 2 Sakatlar Derneği’nden mavi kapak çaldılar (0)
        • Türkmenleri vurarak kaçıyorHİT: 1 Türkmenleri vurarak kaçıyor (0)
        • 'İhsanoğlu yüzde 40'ı geçemez'HİT: 0 'İhsanoğlu yüzde 40'ı geçemez' (0)
        • Başörtüsü düşmanlıkları İhsanoğlu ile depreşti
        • Baykal'dan çatı aday için ilk tepki
        • İhsanoğlu'nun Erdoğan karşısında şansı ne?
        • İngiltere IŞİD ve THKP-C için kritik karar
        • IŞİD'e hava saldırısı
        • İstanbul'a bir çılgın proje daha!
        • Emre'den Melo itirafı: Az kalsın orada...
        • Kredi kartlarında büyük değişiklik!
        • IŞİD Beşir'i top atışına tuttu!
        • Erdoğan cumhurbaşkanlığı turuna çıkıyor
        • Türkiye Türkmenler için harekete geçti
        • Devasa bir proje daha geliyor!
        • Gül bugün hedefine ulaşıyor!
        • Beşiktaş alamadı F.Bahçe kapıyor!
        • IŞİD Kerkük'e dayandı!
        • Yurtta hava durumu
        • Kiğılı: 500 sayfalık kitap yazacağım
        • Galatasaray'dan tarihi karar!
        • Genç kadın evinin önünde silahlı saldırıya uğradı
        • Karabük Antep'in yıldızıyla imzaladı!
        • Obama Bağdat'a 275 asker gönderdi
        • Soma'da ölüm aylığı ödemeleri bugün başladı
        • Genç kız babasının gidemediği yerleri maketiyle gezdi
        • Irak'ta hangi silahlı gruplar etkili
        • Kibirli her zalimin bir sonu vardır
        • Kirby: ABD'nin İran'la işbirliği planı yok
        • FIFA'ya Katar için şok suçlama
        • AA muhabiri ödülünü aldı
        • Obama Irak'a 275 asker gönderdi
        • Çaykur Rize'de son aday Şifo Mehmet
        • Türktraktör'e 60. yılında dev tesis
        • “IŞİD'in başlattığı kriz Türkiye ve İran’a sıçrayabilir”
        • Bakan'dan "çatı aday" açıklaması
        • Liverpool'a İstanbul duvarı!
        • Saldırgan yakalandı
        • Kahramanmaraş'taki patlamada ölen sayısı 4'e yükseldi
        • Galatasaray'dan tarihi çıkış
        • Aslan son maça çıkmayacak
        • Tarihi karar sonrası ne olacak?
        • Aysal'dan Yıldırım'a ağır sözler
        • Esnaf ve sanayicimize kolaylık
        • Potada şok gerginlik
        • Aysal: "Kararı tanımıyoruz"
        • Erzincan'da trafik kazası: 5 ölü, 2 yaralı
        • Ev fiyatına taylar kapış kapış gitti
        • GÜNCEL HABER
        • Bakan Fikri Işık konuşması sırasında fenalaştı Bakan Fikri Işık konuşması sırasında fenalaştı
        • Soma'nın bedeli: Malvarlıkları donduruldu Soma'nın bedeli: Malvarlıkları donduruldu
        • Antalya'da bir kişi Türk bayrağını indirmeye çalıştı Antalya'da bir kişi Türk bayrağını indirmeye çalıştı
        • Kapıkule'de tavana gizlenen kaçaklar yakalandı Kapıkule'de tavana gizlenen kaçaklar yakalandı
        • Neçirvan Barzani: Irak'ın bütün olarak kalması zor Neçirvan Barzani: Irak'ın bütün olarak kalması zor
        • YAZARLAR
        • RÖPORTAJ
        ABD Irak'a 275 asker gönderdi
        ABD Irak'a 275 asker gönderdi
        ABD Başkanı Barack Obama, çatışmaların yaşandığı Irak’ta, Bağdat Büyükelçiliği’nin ve
        Ajanslar